HABERLER

Dünya Gazetesi

Ege Asal Metal İzmir Atatürk OSB’deki yeni yerine taşındı.

Demir dışı metaller ve mühendislik plastiklerinin satışını yapan Ege Asal Metal, bu yıl Atatürk OSB’deki yeni yerine taşındı. Firma, yurt içi ve dışından tedarik ettiği ürünler ile bugün itibarıyla sayısı 13 bini bulan müşterilerinin ihtiyacını karşılıyor.

Ürün gamlarında pirinç, bronz, bakır, alüminyum gibi demir dışı metaller ile PTFE, poliasetal, plexiglass, kalıp yayları, PVC, polyamid, teflon gibi mühendislik plastikleri bulunduğu bilgisini veren Ege Asal Metal Şirket Müdürü Yonca Güngör, bu ürünleri yurt içi ve dışından tedarik ederek yurt genelindeki 13 bin müşteriye sattıklarını söyledi. 2016’nın birçok sektör açısından olumsuz geçtiğini vurgulayan Güngör, “Bununla birlikte firmamız açısından olumsuz bir yıl geçirdiğimizi söyleyemeyiz. Bizim sattığımız ürünler geniş bir alanda kullanılıyor ve üreticiler için temel girdi. Dövizin yükselmesi cirolarımızı artırıyor ama bizim için önemli olan tonaj. Bu açından da 2015’i yakalayacağız” diye konuştu.

“Bayiler aracılığıyla da pazara ürün sunuyoruz”

Müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için bu yılın mart ayında Atatürk OSB’deki 5 bin metrekare alana sahip yerlerine taşındıklarını belirten Yonca Güngör, “Toptan satışımızı buradan yapıyoruz. 1’inci Sanayi Sitesi’ndeki eski merkez binamızda perakende satışımız devam ediyor. Buradaki mağazamızla birlikte 5 bin 700 metrekare alanda hizmet veriyoruz” diye konuştu. Sektörde 33 yıldır faaliyet gösterdiklerini ve 10 yıldır ISO 9001 Kalite Yönetimi Belgesi ile müşterilerine hizmet verdiklerini söyleyen Güngör, doğrudan kullanıcıya satış yapmalarının yanı sıra destekledikleri bayiler aracılığıyla da pazara ürün sunduklarını iletti. Güngör, başta imalat sanayii olmak üzere, gıda, tekstil, otomotiv, savunma sanayi birçok sektördeki müşterilerinin ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade etti. Ürün kalitesinden paketlenmesi kadar sundukları hizmetleri sürekli geliştirmeye çalıştıklarını anlatan Yonca Güngör, “ Ürünü müşterinin eline ulaşıncaya kadar takip ediyoruz. Portföyümüz geniş olduğu için sürümden kazanmaya çalışıyoruz. Yatırımlarımız sürüyor. Avusturya’dan otomatik alüminyum kesme makinesi sipariş ettik. Bu makine ile müşteriye doğrudan kullanabileceği milimetrik şekilde kesilmiş, hazır ürün teslim edebileceğiz. Bunun yanı sıra kapasitemiz de artacak” dedi.

Öte yandan, 2017’ den umutlu olduklarını ifade eden Güngör, “ Pazardaki hareketlilik ilk aylarda durağan gidebilir; ama sonrasında işlerin açılacağını öngörüyoruz. Çünkü biz tek bir sektöre hitap etmiyoruz. Bir imalatçının işine devam edebilmesi için bizim ürünlerden alması gerekiyor” diye konuştu. Faaliyet gösterdikleri alanda karamsar olmadıklarını ifade eden Güngör, 25 ana kalem ürünlerinin bulunduğunu ve bunların türevleriyle yelpazelerinin daha da genişlediğini sözlerine ekledi. Sektördeki sorunlar nezdinde iç pazarda temel sıkıntının bilinçsiz hareket eden alıcılardan kaynaklandığını savunan Güngör, alıcıların önemli bir kısmının sadece fiyata bakmasını da eleştirdi. Güngör, konuya ilişkin şunları kaydetti: “Kalitenin göz ardı edilmesi uzun ve vadede firmalara zarar veriyor. Özellikle satın alma birimleri ilk kriter olarak fiyata bakıyor. Bu da kalitesiz ürün alınmasına ve merdivenaltı üretimin yaygınlaşmasına neden oluyor. Dolayısıyla haksız rekabet ortamı oluşuyor. Satın alma birimlerinin bu durumu göz önünde bulundurması gerekiyor.”

21.01.2017